Share

CRAMBY & MYLLYMÄKI - 2 JULI 2018

Stjärnkocken Tommy Myllymäki, kokboksförfattaren Jonas Cramby och BBQ-evangelisterna Holy Smoke hälsar välkomna till en cooking class i rökens, eldens och den heliga såsens namn. Under en lång dag kopplas ett helhetsgrepp på grillning från klassisk amerikansk low- and slow via asiatisk snabbgrillning till hur man lagar de bästa tillbehören och såserna.

Dagen börjar redan innan frukost med att ni tillsammans med Johan Fritzell och Johan Åkerberg från Holy Smoke laddar rökarna med det kött som vi kommer äta samma kväll.

Under flera år har kokboksförfattaren Jonas Cramby studerat japansk och koreansk grillning och nu är han grymt sugen på att dela med sig av vad han lärt sig. Yakiniku är grillningens motsvarighet till sushi: högkvalitativt wagyukött lagas till perfektion och ätes i en strid ström av små, perfekta munsbitar. I kokboksförfattaren Jonas Crambys del av dagen blir det masterclass i detta ämne. Vi pratar råvaror, tekniker, utrustning och lagar naturligtvis till en mängd sidorätter och dippsåser. Den viktigaste ingrediensen för fantastisk yakiniku är dock en riktigt vass kniv, så Jonas går även grundligt igenom allt du behöver veta om Japanska kockknivar: modeller, material, tekniker, skötsel och hur du slipar med våtsten.

Grilla kan nog de flesta deltagare men vad ska man egentligen äta till? Det vet Tommy Myllymäki som lär er hur ni höjer era hemmasåser till Bocuse d'Or-nivå och han ger er sina bästa tips, knep och hemligheter hur man lagar fantastiska, grillrelaterade sidorätter.

Tillsammans fixar vi allt som kommer behövas till kvällens brakfest!

SLUTSÅLT

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.