Share

THE BIG PICTURE IN A FEW WORDS

Det började med en längtan efter något som inte fanns i Sverige. Vi testade själv i trädgården och någon gång i den vevan drog vi till USA för att käka ”the real thing”. Väl där så blev det solklart att det var dags så vi köpte två feta smokers. Då hade vi också fått hyra marken i Bräcke en halvmil norr om Höganäs i höjd med Krapperups slott. Vi började med catering och sedan med brisketsandwiches och sedan kom det mer folk än vad vi någonsin hade kunnat föreställa oss och på den vägen är det.

Mae West som inte bara var en monumental filmstjärna utan också en klok person har sagt: ”Anything worth doing is worth doing slowly”. We couldn´t agree more. På förmiddagen tömmer vi rökarna på deras gyllenbruna innehåll. Då har rökningsprocessen pågått i upp till 24h för vår brisket, våra shortribs har fått 8h i subtil ekrök och grisrevbenen mellan 4-5h. Allt enligt en väldigt enkel och därför framgångsrik formel för hur man lagar till den allra bästa inom barbecue: ved, eld, kött OCH tid. När vi öppnar har vi mellan 6-10 olika sorters kött, brisket, shortribs, pork ribs, fläsksida, kyckling, korvar, pulled pork, chopped beef och dessutom ett antal vegetariska sides.
Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Så då måste det vara godast.

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.