Share

En rökig resa

Det började med en längtan efter något som inte fanns i Sverige. Prime brisket som hade legat och gottat till sig i en smoker under en massa timmar. Så det riggades en enklare utrustning i trädgården hemma i Höganäs i nordvästra Skåne, vilket fick till följd att familjen fick äta brisket till frukost, lunch och middag. Funkade inte. Någon gång i den vevan drog vi till USA för att käka ”the real thing”. Väl där så blev det solklart, sådana här godsaker, det vill säga mört kött som nästan faller sönder när man tar i det och som har en lent rökig smak som sin mest naturliga krydda, måste utan prut erbjudas till skåningar och svenskar i Sverige!
Efter ett par år med bulletsmokers tog vi steget och köpte två feta smokers från Myron Mixon. Då hade vi också fått hyra marken i Bräcke en halvmil norr om Höganäs i höjd med Krapperupps slott. Där du fortfarande finner oss, detta av familjen Hernström, god bless you! Sedan körde vi igång. Först var det hela tänkt som catering men medan man står och passar de där rökarna så måste man ha något att göra så vi började sälja brisketsanswiches och redan från dag ett, ja i alla fall dag två så kom det mycket mer folk än vad vi någonsin hade kunnat föreställa oss och på den vägen är det.

Nu är vi inne på vår femte säsong och repertoaren är rejält utökad med såväl fläsk, kyckling och andra nötdetaljer. Genom våra cookingclasses har vi fått ett gäng legender i branschen att hänga i Bräcke som Aaron Franklin kungen av brisket, Daniel Vaugh BBQ editor på Texas Monthly, Myron Mixon the winningest man in BBQ himself, Big Green Egg-mästaren Matt Pittman, Niklas Ekstedt, Jonas Cramby, Tommy Myllymäki, Jess Pryles, Big Moe Cason, vedexperten Mark Parr och många, många fler. Det är vi såklart extra stolta över. Budskapet måste spridas!
Ingen rök utan kött som vi brukar säga när vi är på extra gott humör och det är vi mest hela tiden!

Så välkommen hit!

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.