Share

KOKBOK

Brisket, ribs och pulled pork – När du för första gången smakar äkta amerikansk BBQ är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar. Sen några år tillbaka behöver du dock inte ta dig till ett shack i Texas för en köttbit rökt low-and-slow; först ut i Sverige var Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs som nu samlat sitt kunnande för alla som vill lära sig vad som krävs för en fullvärdig BBQ-måltid.

Här hittar du tipsen för att välja rätt smoker, teorin bakom rökningen, träslagen, elden och köttet - och inte minst recepten på Holy Smokes omtyckta BBQ-rätter, inklusive alla sides och såser som hör till. Bland recepten finns både urklassisk Texas Style BBQ och mer moderna egna tolkningar. Författarna tar dig också med på en roadtrip till ett 20-tal av USA:s absolut bästa BBQ-restauranger.

JOHAN FRITZELL är hemmarökaren som efter en 40-årskris köpte en jättesmoker, utan någon egentlig plan. Ett infall som mynnade ut i det som idag är Holy Smoke BBQ. Vapendragaren JOHAN ÅKERBERG är kock utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och författare till ett par prisbelönta matböcker, bland annat Rök (2015).

Fantastiska bilder av vår ständiga följeslagare David Back.

Du köper den hos oss i Bräcke eller bokhandel.

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.