CEDAR PLANKED SMOKED HALIBUT

Denna rätt lärde vi oss under en cooking class med Matt Pittman. Det är ett hyfsat enkelt recept som både ser vackert ut och smakar fantastiskt. Testa gärna med andra fisksorter som torsk, sej eller lax om du inte hittar hälleflundra. Vi använder Matt Pittmans egen rub som han säljer under varumärket Meatchurch.

Utrustning: Offset smoker, Big Green Egg eller annan keramisk grill, alternativt en stor klotgrill med indirekt värme.

4 BITAR HÄLLEFLUNDRA À CA 200–300 G
2 MSK VALFRI RUB
1–2 DL FLYTANDE HONUNG
4 TUNNA PLANKOR CEDERTRÄ, BLÖTLAGDA CA 1 TIMME

Tänd smokern och låt den få en temperatur på cirka 120–130 grader.
Lägg fiskbitarna på var sin planka och krydda med valfri rub.
Rök fisken till cirka 45 grader i kärntemperatur.
Ringla honung på fisken och försök höja temperaturen i smokern till cirka 150 grader några minuter.

Ta ut fisken när kärntemperaturen är ungefär 50 grader och servera.

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.