DIRTY FLANK

Flankstek har blivit en återkommande favorit och i synnerhet grillad direkt på en superhet glödbädd. Det fräser, ryker och ger en fantastisk grillsmak.

Utrustning: Big Green Egg eller annan keramisk grill, alternativt en klotgrill.

1 FLANKSTEK, CA 0,5 KG
FLINGSALT
NYMALD SVARTPEPPAR

Låt köttet ligga i rumstemperatur en halvtimme.
Tänd grillen och se till att få en fin glöd på kolet.
Lägg flanksteken direkt på kolet, det ska fräsa och ryka rejält. Grilla på båda sidor så köttet får fin färg. Mät gärna temperaturen i den tjocka delen, den ska vara cirka 45–50 grader beroende på önskad stekgrad.
Lyft upp flanksteken ur glöden och krydda med salt och peppar.
Slå in köttet i slaktarpapper och låt vila på en varm plats 5–10 minuter.

Tranchera flanksteken tunt och servera direkt, gärna med pressad citron eller någon skön sås, till exempel chimichurri.

Recept från vår egen kokbok: Holy Smoke BBQ - ingen rök utan kött

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.