GRILLED OYSTERS

Grillade ostron är våldsamt gott och passar även den som är osäker på hela ostrongrejen. Att man som i detta fall tillreder dem i deras eget spad med smör och andra gottigheter gör inte ostronet en otjänst. Var dock, som med alla skaldjur, noga med tid och temperatur.

Och glöm för allt i världen inte att lukta på de öppnade ostronen före tillagning, luktar det annat än friskt hav – kasta!

Utrustning: Big Green Egg eller annan keramisk grill, alternativt en stor klotgrill.

12 OSTRON, ÖPPNADE
100 G SMÖR
2 SALLADSLÖKAR, STRIMLADE
1 DL RED HOT KETCHUP
1 CITRON, I KLYFTOR
NÅGRA STÄNK HOT SAUCE
GROVSALT TILL PLÅTEN
NYMALD SVARTPEPPAR

Tänd grillen och låt den få en temperatur på 300 grader.
'Slå ut grovsalt i en plåt eller ett bleck så det täcker botten ordentligt.
Tryck ner ostronen i saltet så de står stadigt. Lägg en klick smör i varje ostron och krydda med lite peppar.
Ställ plåten på grillgallret och lägg på locket, låt gå 2–3 minuter och kontrollera att smöret smält och ostronen dragit ihop sig lite. Ta ut dem om de är klara, alternativt fortsätt grilla med locket på 1–2 minuter i taget.

Spruta lite red hot ketchup på de färdiga ostronen och toppa med lök. Servera med hot sauce och citronklyfta.

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.