SKILLET ROASTED BRUSSELS SPROUTS

Eftersom vi använder en del kål i andra recept så vill man ju även använda denna lilla godbit. Denna rätt passar lika bra som ett vegetariskt alternativ, skippa dock då bacon som Åkerberg inte kunde hålla sig borta från.

Utrustning: Big Green Egg eller annan keramisk grill, alternativt en stor klotgrill med indirekt värme.

500 G BRYSSELKÅL
200 G SKIVAT BACON
1 LÖK, FINSKIVAD
2 VITLÖKSKLYFTOR, HACKADE
SALT OCH NYMALD SVARTPEPPAR
VITT VIN ELLER LJUST ÖL

Tänd grillen och låt den få en temperatur på 200–250 grader. Rensa, halvera och skölj brysselkålen noga.
Ställ en gjutjärnspanna i grillen, lägg på locket och låt pannan bli varm. Lägg i bacon och stek det mellankrispigt. Lägg i lök och vitlök och låt dem bli mjuka. Lägg på brysselkål och sätt på locket cirka 5 minuter. Lyft locket och rör om, lägg på locket igen.
Krydda med salt och peppar när brysselkålen börjar kännas klar. Tillsätt en skvätt vin eller öl, lägg på locket igen och låt vätska koka in i kålen.
Ta av pannan från grillen och servera direkt, som egen rätt med någon sås till, eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk.

Webbplats www.holysmoke.se använder cookies. Mer information.